Bira Fiyatlarına Şok Zam Kapıda! 15- 20 TL Zam Geliyor

Bira Fiyatlarına Şok Zam Kapıda! 15- 20 TL Zam Geliyor
Türkiye'de rakı ve şarabın ardından biraya da zamma hazırlanılıyor. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bira fiyatlarına yakın zamanda zam yapılacağını açıkladı.

Alkollü içeceklere yapılan zamların devam ettiği bu dönemde, önce rakı fiyatlarına birden fazla zam yapıldı, ardından şimdi de bira fiyatlarına büyük oranda zam bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda özellikle Efe marka rakılara yüzde 12.5 oranında zam yapıldı ve Efe Gold ile Efe Göbek markalı ürünlerin fiyatları sırasıyla 969 TL ve 995 TL'ye yükseldi.

Beylerbeyi rakısının fiyatlarına ise yaklaşık yüzde 15'lik bir artış geldi. Bu zamla birlikte Beylerbeyi Göbek 70'lik rakının fiyatı 995 TL, Beylerbeyi Teragold 70'lik rakının fiyatı ise 895 TL oldu.


Zam dalgası, birçok sektörü etkisi altına alırken, sigara ürünlerine TT, BAT ve JTI tarafından yapılan zamların ardından bira fiyatlarının da artırılması gündemde.

BİRADA 15-20 TL ZAM BEKLENİYOR!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bira fiyatlarına yapılacak olan artışı sosyal medya hesabından duyurdu.

Hem Efes hem de Tuborg markalarına yapılacak olan zamla ilgili Aybaş, "Biraya gelecek 15-20 TL civarındaki zam için hazır mıyız, böyle ani artışlara nasıl tepki vereceğiz?" şeklinde sordu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.